VAKFIMIZDA MEVLİD OKUTULMASI

?Değerli üyelerimiz,

Vakfımızın fiziki yapısının müsait olması sebebiyle birçok Mevlid organizasyonu vakfımızda yapılmaktadır.Mevlid okutacak hemşehrilerimiz aynı zamanda yemek de vermek istediklerinden akıllarına takılan sorular olabiliyor.Öncelikle belirtelim ki Yönetim kurulu hiçbir şekilde mevlid organizasyonlarını kendisi yapmamaktadır.Sadece üyelerimize her konuda yardım ederek yönlendirme yapmaktadır.Yani ben yönetime parasını vereyim onlar bunu halletsin gibi bir durum yoktur.
İkinci bir husus olarak mevlid için 300.00 tl ayrıca 50 TL de mesaj  ve çay ocağında içilenlerin parası tahsil edilmektedir.Tabiki mevlid sahibinin gönüllü yapacağı bağışta makbuz karşılığı kabul edilmektedir.Bildiğiniz üzere vakfımızın gelir kaynaklarının başında sizlerin yaptığı bağışlar gelmektedir.
Vakfımızda okutulan mevlidlerde genellikle 300 kişilik yemek hazırlanmaktadır.Yemekler Pilav,et sote veya tavuk sote,tatlı menüsünden oluşmaktadır.Bunun yanında Kuran_ı Kerim okunması sırasında lokum,çukulata,Yasin_ Şerif dağıtan üyelerimiz de olmaktadır.Yapılacak masraflar tamamen kişilerin kendi bütçesiyle alakalıdır.Hiç bir şekilde  mecburiyet yoktur.
Bu zamana kadar yapılan mevlidlerde tüm malzelemeler ya dışarıdan bir firmayla anlaşılıp hazır olarak getirtildi yada vakfımız bünyesindeki mutfak kısmında yapılmıştır.Vakfımız bünyesinde  de çok değerli abilerimiz Ömer Çelik ve Tuncay Kurdoğlu işlerinin müsaitlik durumuna göre sizlere yardımcı olarak yemeklerinizi yapmaktadır.

Vakfımızda Mevlid okutacakların ön bilgisi olması açısından genelde kullanılan malzemeler aşağıda listelenmiştir.Mutlaka yemeği yapacak kişiden malzeme ihtiyaç listesi alınması gereklidir.

1-   25 kg Pirinç
2-   30 kg et veya tavuk
3-   2 kg Tereyağı
4-   5 kg Ayçiçek yağı
6-   15 kg tulumba tatlısı
7-   300 adet bardak su
8-   300 adet ayran
9-   1 paket tuz
10- 2 adet gülsuyu
11- 300 kişilik plastik çatal,kaşık ve 3 bölmeli köpük tabak
12- 5 adet peçete
13- Battal  boy kalın siyah 10 adet çöp poşeti.

Bu hazırlıkların yanında Mevlid okuyacak 2 tane hoca veya Mevlidhan bulunması konusunda sizin tanıdıklarınız varsa onlar gelebilir yoksa yönetim kurulu üyeleri hoca bulma konusunda sizlere yardımcı olacaktır.

NOT:Vakfımızda yapılan tüm organizasayonlarda kullanım alanları ve malzemeler sizlere temiz olarak teslim edilmektedir.Sizlerin de aynı şekilde aldığınız gibi teslim etmeniz önemle rica olunur.

Şimdiden okutacağınız tüm Mevlidleri Allah (c.c.)kabul etsin