KÖYLÜLERİN TALEBİ 118 YIL SONRA GERÇEKLEŞTİ

Köylülerin talebi 118 yıl sonra gerçekleşti

defa gösterilmiştir
Çankırı´da 1899 yılında 2. Abdulhamid´den dilekçeyle içme suyu ve sulama ihtiyaçlarını karşılamak için baraj yapılmasını isteyen köylülerin talebi, 118 yıl sonra yerine getirildi. DSİ 5. Bölge Müdürü Dündar, "Sultan 2. Abdulhamid Han´dan istenilen Çankırı Korgun Ildızım Barajı´nı tamamlamanın gururunu yaşıyoruz" dedi.
Çankırı'nın Korgun ilçesi Ildızım köyü sakinlerinin 1899 yılında Sultan 2. Abdulhamid'e verdikleri dilekçeyle talep ettikleri içme suyu ve sulama barajı, 118 yıl sonra yapıldı. Ildızım köyü sakinleri, yaşadıkları su sorununun çözülmesi için 1899'da 2. Abdulhamid'e dilekçe yazdı. Dilekçede "Çankırı'nın Ildızım köyünde tatlı su bulunmaması sebebiyle yağmur ve kar sularını biriktirerek ihtiyacımızı gideriyoruz. Suların toplandığı boğazın önünde bir bent olmadığından biriken sular akıp gitmektedir. Buraya bir bent inşası için yetersiz kalan paranın padişah tarafından karşılanmasını talep ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Bugüne kadar çeşitli nedenlerle gerçekleştirilemeyen baraj yatırımına, dilekçenin üzerinden 116 yıl geçmesinin ardından Orman ve Su İşleri Bakanlığınca başlandı. Yaklaşık 2 yıl süren çalışmanın ardından tamamlanan Ildızım (Demirçevre) Barajı, köylülerin hizmetine sunuldu.
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) 5. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, asırlık rüyayı gerçekleştirerek Korgun'daki 2 bin 930 dekar araziyi suyla buluşturduklarını söyledi.
RESİMLERRESİMLER
GÖNDERİLEN YORUMLARGÖNDERİLEN YORUMLAR

Ekleyen: RAMAZAN BABA 25 Ocak 2018, Perşembe 05:36
Emegi gecenlerden Allah c.c razi olsun köyümüze ve köylümüze hayirli ugurlu olsun ....